dimecres, 7 de maig del 2008

Joc net?


Fa uns dies arribava la noticia: “El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) dóna la raó a la Federació internacional de Bowling i reconeix l’oficialitat de la Federació Catalana”.

La resolució manté que la legislació espanyola no pot incidir en les decisions d'un organisme internacional independent com és una federació esportiva, i això obre les portes a moltes altres federacions esportives catalanes que tenen voluntat de competir internacionalment.

No sé fins a quin punt podem celebrar la decisió del (TAS) i creure que per fi s’ha trobat una via que ens permetrà competir internacionalment en la majoria d’esports, o és un altre d’aquells episodis on l’eufòria inicial acaba convertint-se en indignació, quan el govern espanyol boicoteja el reconeixement.

Bé, el cas és que amb això de les seleccions catalanes ja n’hem sortit escaldats en més d’una ocasió i val més ser prudents. Però avui he llegit al web de la “Plataforma pro-seleccions esportives catalanes” que l’handbol pot ser el següent de la llista i això ja comença a tenir un altre aspecte. Primer perquè l’handbol és un dels esports més importants a casa nostra i després perquè és el que més m’estimo.

Aquí podeu consultar els esports on Catalunya ja té el reconeixement internacional.