dilluns, 18 de febrer del 2008

Una decisió molt poc encertada


"Els viatgers de la Gran Anaconda" no és un programa de viatges sinó de coneixement del món. Per això fa servir el viatge com a metàfora de "vehicle" per acostar-nos a paisatges humans, físics, culturals, etc. d'arreu de la Terra.
A través de les vivències de les/els viatgeres/s, majoritàriament, de l'àmbit cultural català, l'espai pretén facilitar la descoberta d'altres realitats socials, culturals, polítiques o econòmiques actuals i, per comparació, també un coneixement més bo de nosaltres mateixos.
Com i on viuen els pobles i societats d'arreu de la Terra; què en pensen dels seus orígens, com ho representen, com s'organitzen, com evolucionen, com vesteixen, què mengen, com es relacionen, com s'expressen, etc.
Els viatgers/res protagonistes són autèntics "periodistes-reporters", i els seus relats, les notícies més fresques del món recollides sense intermediaris. Només és a través del coneixement mutu que podem facilitar l'entesa entre cultures i civilitzacions diverses, evitar la confrontació, gràcies a la comprensió, i fer del món un espai més habitable.
"Els viatgers de la Gran Anaconda" vol ser, doncs, una finestra oberta que permeti als oients mirar més enllà dels límits del nostre horitzó cultural, per agafar perspectiva d'allò que som i del que tenim.
-----------------------------

Així presenta el web de Catalunya Ràdio el programa que des de 1996 presenta en Toni Arbonès. Sense cap mena de dubte i tal com demostren els nombrosos premis rebuts, un dels millors programes que ha emès l'emissora.

Avui com cada dilluns escolto a través d'Internet el programa del dia anterior, i per la manera d'acomiadar-se dedueixo que aquest és l'últim programa!

La veritat és que no ho entenc. Fa un parell d'anys ja el van "reubicar" per dir-ho d'alguna manera, de les 9 a les 6 del matí dels diumenges. Suposo que era un primer pas per fer el que sembla que els responsables de la ràdio han acabat fent. Eliminar-lo de la graella de programes.